Friday, December 31, 2010

hi, bye.

kecuali bolasepak takde ape lagi yang akan aku kenang sepanjang 2010. takde. nothing.



selamat datang 2011.

Saturday, December 18, 2010

Friday, December 10, 2010

seven tap black tee



blog 7tapblacktee ni sebenarnya takde beza pun dengan ape yang kami pernah buat di FAMZidentity berpuluh tahun yang lampau. cuma kali ni kitorang mahu dilihat lebih konsisten. Ideanya simple aje yang mana berbekalkan hari jumaat sebagai penghulu segala hari maka kitorang akan update work-work 3d pada setiap hari jumaat. ideanya jugak instead of korang 'judge' kitorang dengan hanya melihat 3d-3d sahaja, kitorang akan post link-link benda-benda yang menarik bagi kami & mungkin jugak tak menarik sebenarnya bagi kamu ataupun yang menarik bagi kamu & tak menarik sangat bagi kami, jadi kita semua bole 'judge' antara satu sama lain. Dengan harapan di akhirnya kita bole berkenalan & berkongsi pendapat tanpa menubuhkan ape-ape persatuan. kerana berpesatuan adalah sangat makcik-makcik, sangat brader-brader & sangat-sangat tidak sexy.



blog 7tapblacktee adalah usahasama Faris, Malek & Zafierizal. Link

Friday, November 26, 2010

Thursday, November 18, 2010

Marketing.


Junior designer crit design dengan senior designer, senior designer crit dengan design manager, design manager crit dengan design director.

Design director crit design dengan budak MARKETING. Yes. Only in Axis.

Best in town katanya.


Tuesday, November 16, 2010

Qurban haji


Kecelakaan pada hari raya tidak kira korban atau aidilfitri ialah tidak bersama ibubapa & keluarga.

Elemen paling penting dalam segala kerai-an dan kebahagiaan.

Jadi esok masa untuk berehat & tidur seperti mana cuti-cuti yang lain saja.

Selamat berehat guys & selamat hari raya aidiladha untuk yang bersama ibubapa & keluarga.


Monday, November 8, 2010

Aku seorang designer


Haktuihh!






Sunday, November 7, 2010

1 jahanam

bilamana kau pilih untuk menjadi seorang yang hip & lebih relevan kepada masyarakat pada satu masa dulu, bilamana apa orang lain cakap takde satu pun membina sebab kau lebih kenal diri sendiri dan orang-orang sekitar, bilamana kau mula mencari orang lain yang bole kau banggakan pada kawan-kawan kau, bilamana kau rasa sangat berkeyakinan dalam ape saja yang kau buat sebab 'aku hip, ko kampung!', 'aku relevan, ko boring!'


Sejak tu la aku cakap fuck u! dalam kepala aku dalam ape-ape benda saja yang berkaitan dengan kau wahai hipster! ok sebenarnya kau tak hip pun tapi kau rasa kau hip. kau kodi.




sekarang adalah masa si pitung.











p/s: please stop calling my mom... seriously. aku tak lari dari ape-ape pun.

Wednesday, October 20, 2010

rooney

kalau mintak orang berfikiran kreatif janganlah letak restriction. bila ade restriction mana ade kreativiti lagi, dia akan jadi UMNO.






p.s: rooney? can go fuck himself! or coleen, she s ugly anyway...

Monday, September 27, 2010

pathetic

kamu sangat menyedihkan......















>sedih!

Thursday, September 23, 2010

muzik.


Wednesday, September 22, 2010

life is simple.









p/s:spam is all around.

Wednesday, September 8, 2010

08 09 10

macamana kita cuba bertahun-tahun untuk menjadi seseorang yang mudah diterima atau lebih relevan kepada khalayak sekalipun, tidak langsung mengubah hakikat siapa diri kita sebenarnya.

berhenti sekejap & akui diri.



selamat hari raya guys.

Tuesday, September 7, 2010

Friday, September 3, 2010

power of not knowing.

"She's so blissfully ignorant in certain ways, so I feel like I should be too."

Sunday, August 29, 2010

#1

Wednesday, August 18, 2010

puasa

ujian sebenar di bulan puasa ialah bekerja dengan orang-orang yang bodoh.







bukan mee goreng mamak tronoh atau nasi ayam hainan desa pandan.

Wednesday, August 4, 2010

do what you feel now.

manusia setiap hari bercakap pasal benda-benda yang sangat complex atau rumit seperti kita faham benar dengan semua benda yang kita rasa. semua manusia mahu dilihat lain dari orang lain. mahu berbeza dengan semua orang. mahu lebih pelik dari orang di sebelah. mahu lebih cool.




tapi akhirnya kita hanya manusia biasa yang akan dan perlu bayar bil setiap awal bulan.




dan hidup tak secomplicated yang kita fikir. jadi buat saja apa yang kita fikir mahu buat.



pejam mata sekejap dan hidup macam biasa saja.

Tuesday, July 27, 2010

fakap.

suara dalam kepala bole diam sekarang.







aku cuma mahu cuba tido.

Tuesday, July 20, 2010

-_-

Friday, July 16, 2010

double penetration

sapa perlu porn kalau bole dapat ellen page & marion cotillard dalam satu movie.
plus movie dari idea nolan.

inception ni personal best movie 2010. sumpah tak tarik balik.

dang!










naughty ape-ape ke, latinas ke bole jalan!
tera patrick? hak ptuih!

Tuesday, July 6, 2010

umat bangang

jenis manusia yang cuba nk nampak bagus & hebat dengan memperbodohkan org lain adalah umat manusia paling bodoh dalam sejarah tamadun umat manusia keseluruhan.

sampai akhirat pun takkan maju.

Monday, July 5, 2010

Rent

~Payment, usually of an amount fixed by contract, made by a tenant at specified intervals in return for the right to occupy or use the property of another.

~A similar payment made for the use of a facility, equipment, or service provided by another.

Monday, June 28, 2010

Sunday, June 13, 2010

Monday, May 24, 2010

Monday, April 12, 2010

re-sign

ok sekarang ni nak kira macamana nih?? agak-agak esok da tak yah keje la ye dak?


bos pun tau resign zaman sekarang ni..

Sunday, April 11, 2010

tenang

lepas dikira2 semua skali..... ade peluang lagi MU nak menang liga tahun ni.... chelsea bukan kuat mana pun..
lagipun target tahun ni menang league cup je...

Wednesday, April 7, 2010

berpada-pada

macam-macam tuhan kat dunia yang umat manusia sembah.. kita orang islam percaya Allah.. ade buddha, tuhan yahudi, tuhan hindu, & orang-orang greek dulu-dulu pun ade tuhan dia...

ok itu masing-masing punya pilihan takde masalah... masalahnya sekarang lim soon yee ni tuhan sape pulak?

Sunday, April 4, 2010

kalau offside katakan offside tidak aku tertampi tampi

aku tak marah.
kalau marah aku akan cakap referee bangang & penyokong chelsea sokong team main bola paling boring dalam sejarah bolasepak moden di dunia! tapi aku tak cakap macam tu... sebab aku tak marah.

season ni MU tak gunakan betul-betul kebanyakan perlawanan dengan team-team lemah.. buktinya semua kekalahan MU ialah dengan enam team lemah.. burnley, everton, aston villa, fulham, liverpool & chelsea.

tapi ada baki 5 game lagi & chelsea ade game penting di anfield.. yang mana selalunya bila dua team lemah ni bermain sesama sendiri aku malas nak ambik port.

arsenal tak mungkin menang ape-ape. noktah

liverpool maseh bangang.

kan da cakap, aku tak marah!





tak marah...

Wednesday, March 31, 2010

juara-juara

nampak gaya final MU lawan barcelona tahun ni... arsenal xbrape nak bole harap sangat...

Monday, March 22, 2010

google

Sunday, March 21, 2010

bring me the horizon

dalam 2-3 minggu ni aku perasan si faris memang busy sungguh.. kul 6 je cabut, kul 6 je cabut~jumpa orang katanya... emergency leave ngan M.C pun makin kerap...

rupanya jenis malu nak ngaku.... dah tu macam mana kawan-kawan nak undi?








p/s:ok, sekarang macam mana nak cover, aku layan af... demit!

Thursday, March 18, 2010

luchu




begapo dio nih?? memang jenis macam ni ye dak.. sama macam penyokong jugak perangai rupanyeee...

Wednesday, March 17, 2010

casablancas & chelsea

ok aku mengaku silap bila aku cakap adrenalize stylo... band ni tak stylo langsung.. guitarist band ni tak berani nak ludah brandon boyd pun, pasal aku tengok dia dok sibuk meeting persatuan.. macam makcik-makcik & semalam kantoi bersiul lagu tomok pulak.. bila aku 'ehem' dia cepat-cepat buat siul lagu emo.. aku senyum kecik je...
kalau korang nak layan jugak, layanla...



amacam? ni baru stylo... tak yah ludah sape-sape pun.. tenang je..




yang ni pun stylo jugak.. ye tak wan@yd@mibs?


p/s: nampak gaya suku akhir MU jumpa CSKA.. semi final jumpa Lyon... final jumpa bordeaux, MU menang 12-0... amacam?

Thursday, March 11, 2010

stylo=adrenalize+malek



ni band paling stylo buat masa nih.. guitarist band ni pernah ludah brandon boyd & pernah maki tomok depan-depan... inilah pengertian stylo sebenar..

realiti memang menggigit..

ke hadapan ratu axis,

salam.. jatuh cinta dengan diri sendiri tak salah, cuma aku rasa kau tak la secantik & sehebat yang kau fikir... berbangga dengan sesuatu perhubungan jugak tak salah, cuma aku rasa laki kau tak lah sehebat yang kau fikir jugak... oh ye, maybe kau rasa hebat dengan badan kau sekarang sebab tiap-tiap hari ke gym kan, cuma kau still gemuk sebenarnya...

aku rasa kau da start angau dengan diri sendiri pulak akhir-akhir ni.. tapi takpe good luck aku ucapkan... asalkan tiap-tiap
malam sebelum tidur atau dalam tandas bila takde orang dekat sekeliling, kau tak menangis pasal kau sebenarnya malu dengan diri sendiri..

ok..


selamat malam.. :)

Wednesday, February 24, 2010

desperado

percaya bahawa kebahagiaan tergantung pada orang lain, dan jika kau mendapatkan orang itu kau akan bahagia adalah salah....

jadi please dont push too hard kawan-kawan... dunia belum kiamat

Thursday, February 18, 2010

raya cina

tahun ni sambut biasa-biasa ringkas-ringkas tapi padat dengan aksi... trend satu malaysia tengah naik sekarang, aku tak nak la jadi kampung




tokong di KB.



p/s: gambar-gambar ni je berani ambik, gamba mayat & patung lilin goyang jugak nak tangkap...

Sunday, February 7, 2010

work ethic

etika komunikasi dengan bos di tempat keje ni benda common sense je sebenarnya tak payah nak ajar dah.. tapi ada jugak yang bengap..

contohnya ko pegi opis & bos cakap "can i fuck u today?"

2 benda je ko patut buat.. first cakap "fuck off!" pastu tendang konek dia.. cari keje baru.. settle!

tambah-tambah kalau gaji ko 1k++ je..
so takdelah ko buang masa imam & buang masa hakim...

senang tak??

Thursday, January 28, 2010

(2)

Wisma Atria di singapura dah didirikan dari tahun 86 lagi..kat sini la penggemar-penggemar fesyen berkumpul, kira tempat stylo la ni, kat sini nak cari gadis-gadis dengan rambut nipis tepi sebelah macam Cassey takde masalah rasanya, gadis-gadis yang ade kelas macam Deanna Yussof pun lepak sini jugak..ade 94 fesyen outlet yang terkenal dalam ni...

*Wisma Aizta pulak tak menjanjikan semua yang disajikan Wisma Atria.. Wisma Aizta hanya wujud dari cinta gadis kaya bertudung yang pandai mengaji & dibesarkan oleh bapanya, seorang Tan Sri & seorang abang yang pada hari ini sudah hilang ingatan..


Dari sini lah segala permulaan kepada sebuah kisah cinta klasik untuk masa depan...








*Wisma Aizta ialah sebuah wisma pusaka yang beroperasi dengan penuh rasa dengki persekitaran dari board-board director...

Thursday, January 21, 2010

zaman sekarang bodoh dah takde limit

designer suka untuk menyalahkan 3d bila design mereka direject bos atau client.. so mereka akan pulang & cuba untuk mengubah atau menambah mutu.. biasanya perkara pertama akan disalahkan ialah lighting atau mood.. so kita terpaksa mengubah overall mood & lighting.. biasanya ia tak banyak merubah overall look sesuatu 3d.. ade perubahan tapi dengan minimal impak..
so mereka teruskan dengan menyalahkan modelling pulak.. kalau melibatkan furniture alasan biasa adalah 'nampak keras'... so kita terpaksa buat balik, walaupun semuanya library dari evermotion... lagi sekali minimal impak..
biasanya kesalahan demi kesalahan & godekan demi godekan...

minimal impak..

designer-designer membuat kesalahan yang sama persis Benjamin Braddock: percaya bahawa kesilapan tergantung pada orang lain, dan jika mereka memperbetulkan kesilapan orang itu mereka akan mencapai kesempurnaan

tak guna

muka cun body ok tapi kelam kabut macam miss Loo tak guna jugak...

tak guna jugak kalau bagi orang buat 3d lepas tu setiap 2 minit duduk belakang orang tanya da siap ke/ cantik ke...

tapi lagi tak guna kalau pakai kereta bawak awek tu bawak awek ni kompang awek tu kompang awek ni tapi bulan-bulan tak bayar... tak guna..

Tuesday, January 19, 2010

siri bercakap dengan designer...

"i nak ammend sket sebab overall 3d nampak fat..."

klasik... kehkehkeh :)






akak-akak designer sekalian.. bercakap dengan term-term seorang 3d semacam mapping, render & modelling tak memungkinkan akak-akak tahu pasal 3d... elok akak-akak buat design betul-betul & saya buat 3d betul-betul...

& percayalah, 3d yang bersoul tu hanya wujud dalam mind seorang designer yang kuat berangan terer sahaja...

sekian..

Sunday, January 10, 2010

saya tahu saya tahu

aku da agak orang nama aizat memang terer-terer semua...

Friday, January 8, 2010

tak alim tak jahil tak pandai tapi ambik tahu

hari paling sedih dalam sejarah malaysia... politik da takde isu ke?

Tuesday, January 5, 2010

potong

muka cun, sexy, ade style & smart.. tp dekat blog ada banyak glitter-glitter pulak..

Monday, January 4, 2010

2010

selamat tahun baru
tapi ape cite tiap-tiap tahun baru je mesti sambut giler-giler?.. celebrate tiap2 tahun pun x boring-boring ke?? lepas tu ape cite pulak tahun baru je kena ada konsert??? yang ni paling takde kena mengena...


oklah sempena tahun baru, en Mibs dah settle menyiapkan satu blog khas untuk 3d-3d designer "jom 3d" (walaupun nama jom 3d ni macam kempen-kempen kerajaan & kempen-kempen RTM..work-work 3d dalam ni subhanallah stylo-stylo, hip & trendy belaka..) aku fikir relevannya aku kena buat satu lagi blog khas untuk 3d la jugak pasal blog 27 ni da terlanjur jauh dah dari blog 3d... masalahnya aku dok fikir nama blog saje dah makan sebulan.. ape benda... kalau pun nama blog da settle, aku kena pulak belek-belek 3d yang nak dipost, boleh makan tahun tu nak cari yang elok... harap-harap tuhan merahmati aku...


azam aku tahun ni nak pindah rumah banglo 3 tingkat, bercinta dengan anak Tan Sri & bukak shopping complex sendiri.. kawan-kawan tak payah bayar parking, nanti aku bagi kupon.. harap-harap tuhan merahmati aku




p/s:kredit untuk Mibs