Friday, December 25, 2009

jimat RM 240

kalau rokok je boleh kurangkan stress... aku tak kesah stress...
kalau merokok 'style & trend'... aku tak kesah jadi 'kampung'

Tuesday, December 15, 2009

seni

tahniah Mr MIBS..




pupuklah 'kesenian' sedari kecil ye....

Sunday, December 13, 2009

atas 5 filem

lupakan bolasepak... 5 pilihan filem tahun 2009

1.rasa risau takut bosan jugak nak tengok filem menang academy awards ni, takut terlalu filem 'orang-orang filem'.. tapi pengarah filem ni terer, membikin filem yang isunya serius dengan jalan cerita yang tak bosan & kelakar.. aku rasa genius tu.... aku rasa la..


2.aku da cite dalam post lama

3.sekumpulan DJ takde kawalan, rock n roll & rock star attitude... dengan berpuluh lagu-lagu rock & roll 60an... sangat-sangat UK!
"really nice guy, long hair with no shoes??"~Thick kevin


4.filem Quentin Tarantino : kejam, sound effects,music & kelakar.. superb!

5.ROFL!




p/s:kredit untuk kertaskosong.

Saturday, December 12, 2009

Park ji Sung is a joke!! bukan joker.. joker cool...

bila bermain dgn team yang mempunyai taktikal negatif football,  Pak Alex tak sepatutnya turun dengan mentaliti negatif football juge.. dari formation awal ke Park Ji Sung semacam tak kena dari awal pun.. macam pakai baju melayu dengan cap... takde cara Park dlm line up first eleven United in hundred years pun.. mamat ni tak terer.. selain berlari-lari seluruh padang dan out position sepanjang masa... takde ape pun bole dia 'tawarkan'... muka pun tak hensem.. aku memang sudah jatuh benci pandang pertama dengan mamat korea nih...
dari segi defensive pulak sangat-sangat goyang pasal masing-masing sibuk nak buat through ball, yang majoritinya sangkut... duh! mereka patut faham ade sebab kenapa dalam formation pasukan ade tiga atau empat midfielder... lepas tu ape neraka main sorang striker di old trafford dengan team lawan yang bermain dengan sepuluh defender?? 
separuh masa kedua pulak Pak Alex semacam 'meletak garam di tempat luka!'  
keluarkan giggs yang banyak menggerakkan attacking united masa first half & atas alasan ape Park maseh bermain?? hanya Alakay layak tentukan...
memasukkan Berbatov menggantikan Park jugak sudah agak caca merba & terlambat... ade tiga striker & masing-masing out position... meletakkan Rooney jadi winger bukan masalah, masalahnya Rooney ialah striker! yang terer giler... masalah akan settle kalau Owen/Berbatov ganti Park di half time... Giggs main wing kiri... tak payah guna desperate subtitute, nanti semua taktikal akan  jadi kusyairi kacairi.... macam game tadi


Pak Alex, u suke adik perempuan Park Ji Sung ke?? 
 

Malaysian Maverick

'sumpahan minyak'








p/s: as a statesman.. Ku Li memang xdapat pengiktirafan yang cukup & sememangnya saya bukan fanatik Dr M.. saya lahir di Kota Bharu...

Thursday, December 10, 2009

hangover

daripada 27 juta rakyat malaysia, 20 juta adalah photographer...


harap-harap 3d visualizer kekal macam sekarang.......

Wednesday, December 9, 2009

3d & watermark



sekadar nak ikut trend... nanti dikata 'kampung' pulak...


Tuesday, December 8, 2009

F tendang, A ketuk kepala M


hari ni kewajaran aku ke atas bolasepak malaysia makin takde.. eh da xde langsung!  BACA!

FAM ubah lagi format liga bolasepak malaysia hanya untuk membolehkan pahang masuk blk dlm liga super.. panti ape ni?? untuk pengetahuan format liga super dirombak byk kali dah hanya untuk menyelamatkan pasukan kesayangan tuan presiden nih... 
peringkat liga pun da korupsi ade hati nak target ke piala dunia..
ni la masalah bila orang nak berpesatuan dia nak berpesatuan... kalau di maki hamun di kata derhaka.. dinasihat di kata derhaka.. ditegur di kata derhaka... di lawan silap-silap ditendang buang negeri..    

sekarang xkan nak kena bgtau lagi kenapa bolasepak malaysia macam tahi??

FAM wajib bubar

Sunday, December 6, 2009

sigh

saya dambakan tido lebey dari ape2 saje termasuk gadis brunette bogel..




ini post paling serius...

tak payah tajuk pun takpe

Saturday, December 5, 2009

memilih untuk tidak memilih

Hari ini membuat pilihan sama susah dengan membina empayar dunia.. mungkin membuat pilihan antara chelsea atau manchester united sangat mudah.. memilih antara biru atau merah juga barangkali sangat mudah tp mcmana kalau kita perlu memilih antara ulamak atau Tayyip Erdogan? 
Tayyip Erdogan ialah perdana menteri turki & bekas pemain bolasepak.. Erdogan mengamalkan dasar sekular dalam pemerintahan.. sekular memisahkan agama dengan pemerintahan.. Urusan agama tidak boleh dicampur sama dengan pemerintahan... urusan pemerintah itu juga tidak boleh masuk campur soal agama.. ulamak pula tokoh agama dalam islam yang menganggap sekular ialah idea kafir & agama dengan pemerintahan tidak boleh dipisahkan.. 
walaupun aku sangat membenci kenyataan menghukum aku maseh hormati ulamak.. & Erdogan yang berusaha mengembalikan kegemilan islam di turki, aku juga harus hormati.. 
Bagi Erdogan, bersalam dengan wanita diperlukan bagi merapatkan hubungan silaturrahim. Tetapi selepas itu beliau akan memohon keampunan kepada Tuhan.. bagi ulamak mereka yang beria-ia sangat mempertahankan hukum bersalaman lelaki-wanita sering mengunakan hujjah yang mereka sendiri palsukan. Nabi tidak pernah bersalam dengan wanita.. 

Erdogan pernah juga dipenjara hanya kerana pro islam di negara empayar islam yang pernah memerintah dunia.. hampir setahun.. Apa yang menarik yang berlaku sekarang di Turki, wanita sudah dibenarkan bertudung di kawasan umum dan di bangunan pemerintahan. Islam berkembang 
dan tidak lagi dikongkong... corak pemerintahan telah membawa satu imej yang bersih,yang punyai integriti...

kafirkah Erdogan? 

aku memilih untuk tidak memilih



p/s:mudahnya memilih manchester united dari chelsea sama mudah dengan memilih duit sejuta atau duit seringgit..  

Tuesday, December 1, 2009

9166

hari sabtu di KB ade serempak dgn satu awek & itu bukan masalah.. masalahnya da brape hari ni maseh melekat lagi dlm kepala... cuma mungkin kali ni aku suka masalah ni...
mungkin juga pasal dia pakai baju kurung or mungkin juga pasal x semua orang setuju 'kewujudan' dia..
mahal tu... kalau semua bersetuju akan jadi biasa-biasa saje.. dalam hati aku.. i likeee.......

Monday, November 23, 2009

here comes your man

"The worse the haircut, the better the man... They love their hair because they're not smart enough to love something more interesting."

Saturday, November 21, 2009

burp... kenyang!

arsenal~kena
liverpool~nasib x kena
manchester~kenyang!



p/s:patut bole menang 48-0 td..

Thursday, November 19, 2009

"tan sri ni lucu lah....."

"Seramai enam muka baru antara perisai terkini skuad itu untuk membuka langkah panjang dalam usaha mereka untuk merebut sekurang kurangnya dua piala"

"kedudukan empat tangga teratas dan sekurang-kurangnya finalis dalam dua perlawanan akhir bagi merebut piala."

"bersedia untuk membawa masuk tenaga baru bagi terus memperkuatkan pasukan."

"kehadiran kedua-dua pemain yang memiliki larian kencang"

"turut dikaitkan dengan perpindahan"







p/s: cilakak x cilakak la? aku ingat berita pasal real madrid ke manchester city nak beli player lagi rupa-rupanya pasal red warriors la puwloppp...... kikikikikikikikiki....  lucu... hmmm... ehemm... kikikikikikikiki 



Tuesday, November 17, 2009

Ya Allah ana terlentang..

dalam memudahkan usaha melepaskan bebanan aku tinggalkan kawan-kawan masa susah dulu... lupa tak pernah.. serius.. aku maseh sanjung.. dari jauh... aku harap kawan-kawan bahagia... betul-betul harap.. kalau ade yang marah pun aku sangat faham... aku cuma cuba menjadi invisible... 
terlalu penat untuk ingat masa dijatuhkan ke bawah terlentang & bangkit balik.. 

terima kaseh & minta maaf..
     

bukan kawan-kawan axis, korang belum kenal aku masa aku susah dulu... korang tau nak bodoh-bodohkan aku je... 

si tenggiling ahli muzik, johari sulaiman & perempuan dubai

mula-mula ingat nak tulis pasal johari sulaiman dan perempuan dubai tp mengenangkan nak bukak blog pun kena refresh sejuta kali aku lupakan jela...



a. celcom macam cilake
b. sabar aizat sabar
c. hoben celcom hoben
d. gomo celcom gomo


anda tentukan



nak post entry ni pulak aku try sejuta kali lagi




p/s: rasa macam nak pasang parabola satu kat umah... tahun depan harap-harap dapat jadi menteri sains, teknologi & inovasi..... 

Thursday, November 12, 2009

selamatkan kura-kura

internet ofis ni pakai broadband maxis ke ape ni??

Tuesday, November 10, 2009

barang baik datang dalam tiga serangkai





masa zaman sekolah dulu 3 brader ni memang idola.. 

david ginola
brader ni punyalah style rambut dia.. masa tu tahun brape siot.. player bola mana reti style lagi zaman tu.. rambut cacak-cacak mcm player selangor pun tak naik lg masa ni.. org lain baru nak start main passing-passing kat epl, brader ni da gile babi main gentel da.. 

roberto baggio
yang ni pun style gak.. dengan rambut dia, pakai subang lagi, memang gila babi, player bola ke ape ni.. nama pun da style.. brader ni seorang buddha.. tak cukup cool lagi ke? orang italy agama buddha.. gile lah! gelaran dia pulak 'The Divine Ponytail' 

hashim mustapha
punyalah style kalau dia score gol lipat, 'tendangan gunting' bak kata hasbullah awang, subhanallah... masa tu aku siap ade t-shirt silkscreen gambar dia lagi... jaga bukan main takut tanggal ink.. penalti dia amik pun agak champion jugak..

masa tu, liga malaysia tv3 pegang, semangat betul tengok live.. sekarang rtm ambik alih tunjuk pun macam nak tak nak je.. ulasan pun mengalahkan ulasan pilihanraya, boring sungguh.. kalau preview gol pulak tau-tau je player da celebrate da... gol xtau ke mana... jadahnya..
epl masa tu pulak tgk preview tv2 je (ni nasib baik rtm ambik terus je dari espn) tak pun tengok channel siam tapi live-live dia pun ade iklan jugak.. slalunya iklan arak dengan iklan bulldozer.. sampai sekarang 2009 pun malaysia belum ade iklan bulldozer lagi... siam memang titik kita jauh betul...

amacam?? player negeri sembilan ade tak bole duduk satu level dengan roberto baggio & david ginola?

klau player penang xpayah cite langsung la...

Sunday, November 8, 2009

minggu malang aku berakhir dgn tragedi

definisi malang aku minggu ni dilengkapkan dengan game ragbi yg ok-ok saje dari 2-2 team, tp satu team dapat 3 point.. itu saje.. itu saje psl game ni yang bole diingat selain mamat kulit hitam yg gosok gigi kat belakang ancelotti & drogba hampir mati..

tahniah chelsea.. perjalanan liga maseh panjang, ada umur bole kita jumpa lagi.. tahniah arsenal pintas MU, tengah season confirm pancit lagi.. tahniah liverpool sebab hmm, hmm, sori liverpool xde menang ape2 lagi, silap, xkan menang ape2 lagi...


fakta menarik perlawanan:

~chelsea x layak menang & gol xpatut kira, korang bole hidup dlm denial seumur hidup kalu mahu.
~jahat+beria+haram jadah+kuat romen+terkinja-kinja+main macam rizal zambry yahya=terry+lampard
~penyokong MU xde bakar kerusi mamak & banner dbkl.. confirm!

saya masih org kelate..

tahniah penyokong kelate yg berehi benar main bakar2.. mace babi lain kali jange kluar kelate lagilah.. duduk jah kelate.. mari kl peranga mace gong.. buat malu kelate keseluruhe..
tahniah untuk n9 sbb menang piala malaysia..

~aku kluar awal psl x sanggup tengok penyokong kelate yang bodoh memperbodohkan ramai penyokong kelate yg tidak bodoh.. malu aku.. malu sungguh.. ralat sungguh-sungguh ni.. paling sungguh-sungguh ni.. sungguh eh.. sengoti nih!!





p/s: player kelate main gapo semale?

Thursday, November 5, 2009

wonderpet

haiwan peliharaan terbaru saya.. gerakkan mouse dia da jinak..

Wednesday, November 4, 2009

kesakitan di punggung

i sabar..
i mintak elok2 u buat i mcm budak2 indon kampung pandan..
i sms, u xreply..
tgh ym bkan main huha huha bila tiba tang i tanya psl bnda 2 dan dan u offline

i sabar lagi..
i wat diam u wat diam..
kalau i kompangkan kt facebook sian plak u..
da la facebook 2 tempat u kencing gadis2 ngn cite2 hartawan & stylo milo u..

i sabar lagi..
awal bulan i tgk bukan main shopping ade dlm 3 beg shopping besar,
perfume baru, seluar baru, baju baru..
yelah gaya u mesti jaga kan.. barulah awek2 facebook tgk u mcm jude law...
tp jude law i mcmana pulak??

i sabar lagi...
masa i xde duit nk blk raya, baik je i mintak..
u sms relaks... siap ade icon ;)
da i rasa mcm i ni pakcik jual tisu penguin..
u janji nk bg hari jumaat petang, jumaat pagi u da balik kampung..
i blk raya rasa btul2 nk jual tisu penguin..

i sabar lagi..
kadang2 i rasa nk sound je depan2 tp i xsampai hati.. 
kalau hati i sampai da lama i halau u..
dptla u rasa tido kt hotel pudu... kt facebook u ckpla u tido hotel maya... 

i sabar lagi..
tp arini u wat2 lupa lg, i rasa mcm org gampang..
i wat diam kasi 'can' ingat kot u nk mintak maaf ke ape, tp taik hidung u je i dpt, u wat diam jugak.. 
u mesti harap i jd paklah kan? xtahu ape2..

i da hilang sabar..
duit sewa rumah bulan lepas u nk bayar ke x??
u ingat i baik diam2, u bolela paklah-paklahkan i... 
u btul2 mintak i jd khairy jamaluddin ke? truk u nanti..



kalaulah i ni keturunan ahli politik.. i pecat u mlm ni gak.. polis dtg ngn helikopter tangkap u... esok u kena jel... i tuduh u liwat encik M.. kat jel u kena pukul kaw2... sepuluh tahun lpas 2 i mintak lak encik K ngaku u liwat dia.. amacam, u nak sgt ke? 



tp i rasa polis mesti geli nk angkut tilam u g court wat bukti.. 






Monday, November 2, 2009

kampung kolam hati berkabung

selepas seminggu lamanya penduduk2 kampung kolam hati berpesta & mendabik dada dgn kemenangan mereka. selepas laungan2 keramat 'KAU TAKKAN BERJALAN SEORANG DIRI' dilaungkan penuh orgasm, selepas habis semua sejarah2 kejayaan masa lalu dicanangkan, hari ni mereka kembali menyepi.. berkabung & mereka mulai kembali menjadi makhluk emosional.. ketua kampung mereka dr sepang pula semacam try menyelamatkan diri.. "kemenangan tidak penting, tp sejarah maseh dipihak kami.. sejarah tidak bole padam.."~katanya.. yg aku tau sejarah ni benda bosan.. di kedai2 kopi 1mamak 'kari didahulukan dal diutamakan', xde lg rakyat2 dgn tee silkscreen jata kampung kolam hati melepak.. kecewa benar agaknya.. keyboard2 khabarnya dibiarkan bersawang balik...  
"kitorang layan sehati berdansa je, tp sejarah tetap xbole diubah ye..."





BAIKKKKKKK...

Saturday, October 31, 2009

3 punca happy masa weekend

1.manchestee
2.farhan
3.benitez


priceless...



p/s:baca ulasan en.sokernet ~ priceless lg skali

Tuesday, October 27, 2009

menyalak


"ni ape cite menyalak kt sini nih!!"
"ntah.....!"

Monday, October 26, 2009

yellow cab pizza sedap x?

bila membaca buku "taxi tales on a crooked bridge" aku x abis2 diganggu rasa rugi. habis satu chapter je rasa rugi 2 dtg blk.. constant! aku rugi psl xpernah berfikir mcm charlene rajendran. 3 tahun berhubungan tidak sulit & berkongsi cerita dgn driver2 taxi kl, & melihat sisi2 mereka dr sudut plg suci skali.. xpernah aku skali pun berfikiran mcm charlene rajendran. walaupun kata org great man thinks alike. 

cuma masalahnya dgn pepatah ni ~ charlene rajendran adalah perempuan..  

aku patut menulis psl driver taxi yg dialek peraknya pure, yg sgt2 bangga dgn anaknya.. anak lelakinya seorang pekerja bank, berkereta pesona, berkahwin dgn gadis dr kelantan yg pandai mengaji... maybe dia xperasan aku da naik taxi dia byk kali.. kadang2 cite psl menantunya dr kampung pandan ke klcc pun x abis..

seorang driver chinese yg sgt terer menulis jawi smpai aku malu.. siap ade keratan mastika psl dia lg dlm taxi.. yg aku tau mastika tulis psl org kaya mati kepala bertukar jd kepala babi je.. kurang sket rasa malu aku bila taxi dia x berjaya naik bukit area desa pandan..hehehe 
"jawi je terer drive blum tentu...."

driver duda yg kena tinggal dgn bini & anak yg da 7 tahun beraya dgn membeli lemang di gombak & makan dgn mamak2 di kl... x blk kampungnya di seremban psl katanya abg2 nya pun x pnah tanya khabar psl dia... ~raya pun ego masih terpelihara..~ mmg dasar 'brader'..

driver2 pemuda umno plg byk.. bercerita psl politik survival melayu, maybe psl uniformnya ala2 pemuda umno.. kemeja putih lengan pendek..

seorang driver singh yg membesar bersama karpal singh & sgt2 prcaya satu hari nanti zaid ibrahim akan jd perdana menteri.. dr kampung
pandan ke lcct zaid ibrahim xlekang dr meniti di bibir dia..


masalah satu lg.. aku ade short term memory lost.. sorilah charlene rajendran.. tiba2 aku da x rasa rugi... 



p/s:maybe aku patut tulis psl bdk band yg sgt benci dgn taxi kaler hijau..walaupun driver taxi hijau pernah bg dia sosej..

Sunday, October 25, 2009

kampung kolam hati menang world cup

bersorak bagai nk rak rakyat2 kampung kolam hati selepas akhirnya menang jugak.. sudah 4 purnama mereka berkabung dengan penuh beremosi, senyap... hampir pindah kampung gayanya..hampir2 ditukar ketua kampung yg asalnya dr sepang 2.. mlm ni rakyat2 da start pakai baju2 dgn silk screen nama  kampung kolam hati balik.. berani,bergaya,bangga.. twitter2 & fb2 status juge di update.. keyboard yg da bersawang pun di sapu2 blk.. alhamdulillah wujud lg rakyat2 kampung ni.. ingat da mampus 




ketua kampung dada lelaki itu: "kitorang gamble.. tactical xde... jeneral yahudi diorang pun terer.." 




p/s: yg aku tahu perempuan pakai baju kurung lg sexy dr mana2 game epl

Wednesday, October 21, 2009

1 day of autumn



cite ni bukan langsung cite 'gadis'.... dgr lagu2 dlm cite ni pun da tau.. bkan jgk cite loser.. klau loser tiap2 hari bkak myspace/fb add gadis, amik yahoo mail dia kt info, add kt ym, chat... ngaku awek.. secara constantly.. mcm celake (baca loser)... 

scene expectations/reality : stylo... lagu2 dia best..
x 'predictable' mcm cite ugly truth..15 minit tgk da tau lebey kurang ending cmne.. 
susunan hari yg bersepah2 gak mcm best.. so bole nampak mcmana bnda2 yg best da jd benda2 yg bangang dlm relationship....tp cite ni bkan cite klaka langsung...


klau version aku maybe lebih dr 500 days of summer... menyesal tidak... klau ade yg gelakkan aku... xpela... "aku da buat ape yg aku patut buat..." klau tanya aku skang, aku akan ckp fuck u very hard... ok? 




"Roses are red, violets are blue; Fuck You, Whore"

Sunday, October 18, 2009

Tuesday, October 13, 2009

famz is a raspberry juice

ahli2 yg ditemukan dlm sebuah syarikat antara terbaik dlm industri.. no denial..tp kadang2 goyang.. hmm selalunya goyangla... syarikat A.
tp sebagai 'anak emas' syarikat mana ade masalah.. semua 2 ditolak tepi..mcm siti nurhaliza dlm suria record.. mawi dlm astro..

mencari nama kumpulan tidaklah memakan bulan ataupun tahun.. cukupla berkemahiran main sahibba saje.. janji susunan bergaya kontemporari...bunyi jd urban..
semuanya bermula dgn ringan2 saje, keseronokan bekerja lebih diutamakan..sambil2 bolela dpt duit sket2.. okla 2.. puas.. belum buas..
tokey jonathan yg pertama menjemput famz.. walaupun secara kecil-kecilan saje.. xde yg merungut, semua puas..
"xbyk songeh, byar ok!" ayat yg ulang-ulang disebut... 

tokey besar pertama~ Nak Tak Cuba Sdn Bhd (NTC)...dtg dgn pakej yg menarik menggoyangkan famz.. job secara bundle.. byaran lumayan & 
on time..NTC nyata bukan calang2.. alatan juga mereka sediakan.. nmpak stabil benar permainan mereka.. tidak defensive langsung.. mcm Barcelona..
MD mereka juga manis benar mulutnya walaupun buruk gelaknya.. tp biasalah mana ade bnda kekal.. Awie pun keluar dr Wings.. famz goyang episod 1

masa ni tinggal F saje masih bekerja bersama tokey jonathan secara seasonist.. membalas jasa agaknya.. tokey jonathan byar bulan.. ade job..
buat la.. tp xlama, dlm 2-3 bulan saje.. tokey jonathan sibuk dgn projek2 lain pula.. famz goyang episod 2 

masa ni ade juga famz ngam dgn beberapa tokey lain tp secara kecil-kecilan sajela... 

~tokey husin.. tokey melayu yg masyuk.. kerja kuat orangnya... pkai keta sport 2 pintu... 
~tokey Haz.. seorang tokey melayu yg cocky.. bergaya amerika, bole bertutur 3 bahasa,        KL,kedah & kelantan.. cuma si A sorang xpernah bekerja bersama tokey Haz..
 prinsip.. 
~syarikat Scale... bos perempuan nya sgt fussy..cukup x berkenan.. prinsip lagi.. 

famz goyang berkali-kali..


sekarang semua membuat haluan sendiri.. biasalah, Ronaldo pun ke Real Madrid...
tp tidak bergaduh, masih ade yg suka bergomol sesama sendiri terutama si F & Z... manja benar bila berdua...  



tp.. hari ini famz reunion.. walaupun tokey nye kecik rasanya cukup puas.. lgpun tokey ni mcm nk jd tokey besar x lama lg... lain benar feelnya..
sampai demam si Z, si F pulak serba x kena gayanya, lencana 'brader kuch' dipakainya blk... makin tebal area pehanya... 




"xbyk songeh, byar ok!"... buas.... belum tentu..

Monday, October 12, 2009

aku cuba

nak kata goyang xdela goyang sgt dgn kata2 liar ni...

tp da memang pattern hero, lg disuruh lg la malas nk buat...



masa birthday aku semua senyap je..

masa aku dpt lesen pun senyap, bkan nk celebrate ke ape...

skang psl rambut atas kepala aku pulak korang nk bising kenape?...




ko layan cite yusof haslam aku x komplen pun..

Thursday, October 8, 2009

teguh

uik awek 'kb' online.. gilelah.. dlm hati dok fikir nk tegur xnk tegur nk tegur xnk tegur saje da makan 5 minit... ok la tegur jela da lama x sembang pun, cite dlu2 da lupala kot.... br click kt nama dia..... dengan hati senyum.... da offline da.... cilake... 

trus offline ym layan lagu search.. teguh


teguh x teguh mana la....

Tuesday, October 6, 2009

Philip Toledano

bnda2 ni slalu mengganggu masa sebelum tido aku... 
bole ke aku handle, mcmana nk handle... heck its not going 2 be easy though..

check photo essay ni... 

confident

org yg lahir dgn confident level yg tgg gile kaw senang nk cam.. mcm dia ckp bole cipta 6-7 lagu dlm satu mlm & dia admit it tanpa curiga.... gilelah babi! m.nasir xle panggil sifu lg dah!! ok, 2 contoh confident xle buat2... klau kt klcc pun berlambak,  serius xcaya tanya malek dia slalu usha... then ckp kt aku "confident mmg xle buat2..." sambil gelak... 

skang malek ckp aku da start jatuh cinta ngn diri sendiri plak... aku pn xfaham sgt... tp malek, baik aku cmni dr aku jd fat fetish, betis fetish & jd housemate possible gay-lord... 


p/s: malek, jgn biasa sgt main labuci... 

anam uktuber

less 2 gadis 'suhanallah' dr fb friend list aku.. xle jd stalker lg..~ fb = boring


yang tulus,
retired taxi customer

Monday, October 5, 2009

weekend epl

manchester united 2-sunderland 2
-kalau wellbeck ade dlm first eleven lg.. aku sokong burnley

chelsea 2-liverpool 0
-torres masih hilang fokus.... 

arsenal 6-blacburn 2
-nasib

Thursday, October 1, 2009

khamis bersama axis

submission arini gagal.... posponed 

esok masih mengadap tikus..

tp mintak tolongla tikus, ko jgn gelak bole x? ko gelak hodoh.....


Wednesday, September 30, 2009

PPSMI

ok utk menjadikan blog 27malaysia ni lebih 'urban' aku translate kan cite raya aku ke english:



in ordinary Saje ni mcm years before .. only the more faces I look normal da takde .. rumah2 to disinggah lpas raya prayer even more reduced ... aunt uncle berkrisis raya here there was no stem nmpak 
nose ... one later died sorang come to it? 
all changed when fathers da takde .. congratulations .. must fathers 'love' 

ni I do not ski in a message raya pun ... boring da, da so routine, I sincerely da ... 


but way back in the village ni quite interesting .. see things from points abg aku .. something new for me ... jd share also cite quite interesting.






p/s:thanks google T_T

Tuesday, September 29, 2009

banned

The National Film Censorship Board has banned "Bruno" produced by Universal Picture Productions because it was oppressive to the cultural values of Malaysia.

patutla pg td Torres mcm hilang fokus.. penyokong liverpool frust gile








hehehehehe

*tarikhnaik

ok blk raya ari 2 aku sempat bersedia dgn kamera digital utk update photo on kiddies.. bukan 3.2 mp tau kali ni tp lebih 'hip' dr sony ericson... da bole join geng2 tech savvy da...





Sunday, September 27, 2009

tahi chel...

penyokong chelsea tolong klik sini

Wednesday, September 23, 2009

Love Is Stronger Than The Truth

ok aku rase mmg aku suka...
tp xpela, biar aku rehat dlu.. penat blum habis...

Monday, September 21, 2009

memang sah kacang meleleh

ari 2 ade aku cite psl kek lapis 1malaysia..
& berkat bln syawal, td aku berpeluang tgk interview ngn towkay kek lapis 1malaysia dr sarawak kt tv,
time dia cite psl kek lapis dia aku x pduli pun tp satu quote dr pengasas kek lapis 1malaysia ni yg agak superb

"perdana menteri kita ahmad badawi" 


wtf? 



sepasang kurung pink

tahun ni biasa2 saje mcm tahun2 sebelum.. cuma makin byk muka2 yg biasa tgk da xde.. rumah2 utk disinggah lpas sembahyang raya pun makin berkurang... makcik pakcik berkrisis sana sini raya pun xnmpak batang hidung... nanti salah sorang meninggal dtg ke x? 
semua berubah bila nenek da xde.. tahniah.. mesti nenek 'suka'

tahun ni aku x sms satu mesej raya pun... da boring, da jd rutin, da x ikhlas... 


tp perjalanan blk kampung tahun ni agak menarik.. see things dr mata abg aku.. something new utk aku... berkongsi cite juga jd agak menarik.


awek dr johor ni mmg agak langsi tp aku suka. :)


selamat hari raya aidilfitri. maaf zahir batin

Thursday, September 17, 2009

eid

kenapa aku x feel raya lg
1.last week da blk KB
2.keje byk gile kangaroo
3.fikir awek dr JB xsmpai2

khamis bersama axis

x byk yg jadi @ axis arini.. pagi yg huru hara.. semua tegang semua senteng : boring
aku ponteng g bank jap tau-tau je da kul 5.. mmg best
payment pun da masuk so selamat hari raya utk aku.. :D



aku excited..last 2/3 month aku bz blk KB psl nk settlekan sket2 benda yg da pun settle.. bkan psl awek KB.... tp awek KB mmg cun T_T



so inilah hasilnya...
klau ke KB singgahla.. ko simpanla duit... singgahla...

p/s:keadaan asal x kuning mcm duduk dlm perut bigbird.. sila take note.
gmba pkai 3.2MP.. jgn ckp pe2.. 10 tahun dlu org kaya je mampu pkai 3.2MP...belajar bersyukur please..

Thursday, September 10, 2009

khamis bersama axis

utk episode 1 khamis bersama axis.. pendek je 



"baik meracau-racau dr emo ye....."



sekian..

Wednesday, September 9, 2009

090909/100909

tarikh birthday 2 wanita paling aku sayang & paling penting walaupun diorang menduakan aku...
thanks for always being there for us

i admit i need reminder for this but i do love u both.. 






arini jugak secar rasmi Mc D hilang hak ekslusif "Mc" 

mek habsah sure happy.

Tuesday, September 8, 2009

"you are what you eat"

klau u are what u eat...aku hari2 makan nasi mamak... adekah aku mamak? 

mari bergaduh

klau x sabar pkai broadband ni bole bwk gaduh siot... bercinta nk bukak... tp memandangkan ni je alternatif terbaik buat masa ni, ana betul2 redha...

tp xla teruk sgt... cuma bak kata malek adrenalin aku x brape drive.





p.s: 090909~maki pc

Wednesday, September 2, 2009

cow-cow punya bangang..


org2 yg mcm ni kalau mesyuarat pilih ajk flat memang suka sgt...






p.s:bukak songkok tepuk kepala.

Tuesday, September 1, 2009

24 mei

birthday aku sama dgn birthday arwah nenek aku...
bulan puasa memang rindu dia.... macam byk nk ditulis psl dia tp aku rasa baik simpan je...


lpas 25 tahun br tahu birthday aku juga sama dgn bob dylan.. ok ar 2..


Saturday, August 29, 2009

1malaysia

salam 1malaysia!

nampak ikhlas ke x salam aku? jawapannya aku x ikhlas.. tp baguslah tagline 1malaysia ni... walaupun aku rasa ade org amik kesempatan nk popular ngn tagline ni... sebab da lama kot 1malaysia, sebelum ni ade ke 18malaysia ke 27malaysia ke.. mana ade..
yg x best nya skang smua terkejar2 gunakan tagline ni da tahap menjengkelkan da... da sampai tahap kek lapis kt pasar ramadhan pun nama kek lapis 1malaysia parahla 2... x kelakar la nama 2!


p.s:maybelah pasal kek lapis 2 ade byk kaler....

Friday, August 28, 2009

harus ke?..

pernah x tgh ckp ngn sape2 pas2 tiba2 mata dia macam tgk kat perut korang... gilelah babi!
obvious sgt ke perut aku?!!...



p/s:pas raya aku nk g wat fitness... tp... x kot...

Thursday, August 27, 2009

sabar di bulan ramadhan

sabar aizat sabar......

Wednesday, August 19, 2009

you can touch my wiggy..

ok advert or marketing P1 ni xtaula nk consider really creative ke ape.. lagi2 klau ade brader2 p1 boroi pkai t shirt sket punye besar typo 'you can touch my wiggy' ... his wiggy?? gile kinky....

if u want to touch his wiggy try kt nz klcc... try la

burned! hell yeah!

burnley beat united! what the fakrul ajim!!

ok skang korang bole gelak.. serius T_T

Tuesday, August 18, 2009

1,2,3 go..


hujan lebat gile.. sbb 2 title ade ala2 lagu hujan sket... ( malek.. malek.... geleng2)
smalam naik cab balik pandan rm16 sbb byk taxi basah sket2 kena hujan renyai2
arini hujan lebat mahal sket kot taxi byk basah gile kaw!... sigh....




p/s:entry ni xde niat merungut.. asal kul 6 je aku rasa lapar gile?! aku kena buatan orang ke??...

Wednesday, August 12, 2009

The Imaginarium of Doctor Parnassus

video

This is t
he trailer for the upcoming film, The Imaginarium of Doctor Parnassus,... heaths last film.

with some of the worlds most well known stars, like johnny depp, heath ledger, collin farrel and jude law. (who are all playing the role of Tony.) this story goes beyond your imagination.

While the sudden death of prominent Imaginarium of Dr. Parnassus player Heath Ledger in January of 2008 left Gilliam and company scrambling to find a means of salvaging the film — which was already well into principal photography at the time — the cavalry soon arrived in the form of Johnny Depp, Jude Law, and Colin Farrell, who each serve as alternate-dimension versions of the character originally set to be played by Ledger when the character crosses through a paranormal mirror.

way beyond my imagination though!

Monday, August 10, 2009

lagi-lagi melayu

boring la wei.....

Wednesday, August 5, 2009

cocky


cocky yet great advert from coca cola.. The famous Coca-Cola logo was created in 1885!!

Tuesday, August 4, 2009

Thursday, July 30, 2009

31 days in sunny july..

julai agaknya bulan plg excited for me (surely few people & things keep annoyed me).. official opening kiddies-store, manchester united asia tour, extra money & for 2nd time in july here i am kota bharu again... im so into KB right now.. tp krisis keje or karier makin teruk... as a 3d designer we have to work with designers... good or bad... but when all good designer leaving it really give us a setback.. what the horlicks!! its hard when u've to work with people that u totally not agree with & cant respect whatsoever.. & they keep looking at u as "im a designer u only 3d maker......" ~hey miss, go to hell... 


p.s~duck you..!

Thursday, July 16, 2009

Parpu Pakai Seluar makan Ikan.. PPSMI

okok isu lapok aku tau... tp aku setuju PPSMI mansuh...

they teach English in Kelantan dialect in Kelantan!

did u know that they teach English in native language in Jeli?


Thursday, June 25, 2009

the king is dead


remember a music legend

Wednesday, June 17, 2009

japanese protector!




A full-sized, yes, full-sized Gundam was planned for Tokyo’s Odaiba Shiokaze Park. And in fact, the 59-foot-tall giant is already done. This 1:1 scale model, built as part of the “Mobile Suit Gundam 30th Anniversary Project,” it will stay up for only two months, until August 31st. Viewing will be free.Besides a cool moveable head, fifty points on the Gundam are lit, and mist shoots out of 14 different points on the statue. Ada mana2 negara nk attack japan x??
model ni confirm seconfirmnye syahrul xde..
Syahrul book tiket g japang cepat.... cilakeee.....

Tuesday, June 16, 2009

Zimbabwe, Burma, Sudan, North Korea, Eritrea, and…. Malaysia.. should i say 1Malaysia?

this is serious what the fuck fact... we.. malaysia with zimbabwe,burma,sudan,north korea & eritrea( mana nih??!) stands alongside on human rights scale! And on what issue exactly? Nothing less than human trafficking and forced labour - MODERN SLAVERY!
Malaysia does not fully comply with the minimum standards for the elimination of trafficking and is not making significant efforts to do so, despite some progress in enforcing the country’s new anti-trafficking law,” said the 2009 report.
“The Malaysian police is investigating the allegations with the cooperation of the Immigration Department, as publicly confirmed by the prime minister but no officials were arrested, prosecuted, or convicted for involvement in trafficking during the reporting period,” -ni standard la.
“Some victims suffer conditions including physical and sexual abuse, forced drug use, debt bondage, non-payment of wages, threats, confinement, and withholding of travel documents to restrict their freedom of movement.”

*this is not from utusan malaysia or berita harian..so it's a fact.
& this is not a political blog.

The Influenza

Thursday, June 11, 2009

return of 'real' galactico.


no not zidane or figo its Florentino Pérez, real madrid re-elected president.. his policy is to bring one of the best football players in the world to Real Madrid each season referred to as Galácticos. zidane came over from juventus for a record transfer fee. He was followed by ronaldo in 2002, beckham in 2003, owen in 2004 and robinho in 2005. On June 8, Pérez yet again broke the world record price paid for a footballer. He bought kaka for 65 million euros. Perez had an offer accepted for cristiano ronaldo which would break the record again, this time at a price of 80 million euros. me as a united fan not sure how much it will affected united bpl title & european challenge but surely cant wait for el classico!!



galacticos a.k.a buy trophies.. fuke

Tuesday, May 12, 2009

babi yang selsema itu...

i'm not gonna make a bad joke about swine flu seriously... nothing funny anyway...
9:45 masih di opis.. ym aku masih still (masih still??) keep on buzzing people, betul.... x tipu... aku x buzz.... -_-
nk update 3d tp xde yg seperisa sedap mcm mams3d, mibs3d, skaper3d, malaya3d ataupun 3dkertas kosong (nama blog je kertas kosong..mcm suci sgt... ) xde...
3d makin xbest hati makin xnk....
maybe da time... back to kb for good...
tp sure ke?

p/s:aku xde dslr kamera, xde fancy sneakers.. & i'm happy

Tuesday, April 28, 2009

alert


be alert.

event of culture

as a kelantanese i accept the fact that we in the final for the first time after 39 years & we lost.... hell with that, atmosphere are great... its a major event of culture... not just a football game..





Thursday, April 23, 2009

identiti ku axis

"We need reminders of how easily freedom can be lost."




8:23pm, opis, facebook, sleepy...

harta... ketuanan 3d

if some stupid buggers or overrated designers suruh buang 3d dr blog.. just becoz they think their design are so priceless an so 'original' what say you???



me say FUCK YOU!

Friday, March 27, 2009

Saturday, March 21, 2009

the early years...






jobless+hopeless